برگزاري سمينار تأثير عوامل زيست محيطي در بروز بيماري هاي غيرواگير

این همایش باحضور پروفسور کلیشادی عضو هیات علمی و  مدیر منابع علمی دانشگاه، دکتر پیام دادوند متخصص اپیدمیولوژی محیط زیست و عضو هیات علمی مرکز تحقیقات اپیدمیولوژی محیط زیست بارسلون-اسپانیا-CREAL و همچنین تعدادی از مسئولین سازمان محیط زیست، پژوهشکده محیط زیست دانشگاه اصفهان، استانداری و شورای شهر اصفهان برگزار گردید.

در ابتدای این همایش پروفسور کلیشادی در سخنان خود با اشاره به حساسیت بحث های زیست محیطی، عنوان کرد: سالهاست به اثبات رسیده که عوارض زیست محیطی در شروع بیماری ها حتی در دوران قبل از بارداری و دوران جنینی می تواند تاثیر گذار باشد.

وی افزود: با توجه به تحقیقات انجام شده در شهر اصفهان، مشخص گردیده که آلاینده ها و عوامل زیست محیطی در سیستم بدن و بروز بیماریها به عنوان عامل اصلی هستند و بایستی در امر پیشگیری و درمان به موقع آنها گام برداریم.

دکتر کلیشادی در ادامه سخنان خود گفت: در همین راستا پژوهشکده پیشگیری اولیه از بیماریهای غیرواگیر دانشگاه با همکاری سه مرکز تحقیقات رشد و نمو کودکان، محیط زیست و اختلالات ارثی کودکان تاسیس گردیده که با توجه به هدف اصلی این مراکز که پیشگیری اولیه از بیماری ها می باشد، در ارتقای سلامت جامعه تلاش می نمایند.

در ادامه دکتر پیام دادوند به عنوان سخنران ویژه در خصوص نقش عوامل زیست محیطی در شروع روند بیماری ها، تاثیر عوامل زیست محیطی بر Fetal Programming، آلودگی هوا، فضای سبز شهری، تغییرات اقلیمی و تشعشعات محیطی به ارایه مطالب علمی خود پرداخت.

دکتر دادوند گفت: با توجه به عامل مهم بیماری های غیرواگیر که همان عوامل زیست محیطی ست،همواره در سال های اخیر آلودگی هوا به عنوان یکی از مهمترین مخرب های محیط زیست مطرح بوده ، بطوریکه به یکی از چالش‌های پیشرو در کلان شهر ها تبدیل شده است.

وی افزود: به عقیده بسیاری از متخصصان در بروز یا شدت بخشیدن بیماری‌های غیرواگیر همچون بیماری های چشمی، بيماريهاي قلبي - عروقي، ديابت، سكته هاي مغزي، بيماريهاي تنفسي مزمن و  سرطانها، آلودگی هوا این روزها تاثیر بسزایی دارد.

شایان ذکر است در پایان همایش جلسه پرسش و پاسخی با حضور اساتید و مسئولین برگزار و سوالات مطرح شده از سوی شرکت کنندگان، پاسخ داده شد.