برگزاری سمینار بین‌المللی "آلودگی هوا: عوارض بر سلامت و راهکارهای نوین مقابله با آن"

در این سمینار که با حضور رییس دانشگاه، دو نفر از مشاورین اتحادیه اروپا و سازمان جهانی بهداشت، مدیر کل مدیریت بحران استان و مسئولین دیگر برگزار شد، دکتر رویا کلیشادی دبیر علمی همایش و رییس این پژوهشکده طی سخنانی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان را از متولیان سلامت جامعه عنوان کرد که یکی از مسائل مهم پیش روی این سازمان که بر سلامت جامعه اثر مستقیم دارد، عوامل محیطی و آلاینده های هوا می باشد.

وی افزود: خوشبختانه با همکاری سازمان های مختلف استان مجموعه تلاشهای مفیدی در رابطه با مسایل محیطی که تاثیر مستقیمی بر شیوع و ترویج بیماریها دارند، صورت گرفته است.

دکتر کلیشادی بار بیماری های امروزه را برخلاف گذشته، به سمت بیماری های غیر واگیر از قبیل  بیماری های قلبی عروقی و تنفسی عنوان کرد که عوامل محیطی مانند هوا، از زمان رشد و تکامل کودکان و هوش آنان  و .... تحت تاثیر این عوامل کلیدی می باشد.

دبیر علمی سمینار برگزاری این سمینار بین المللی را فرصت مغتنمی برشمرد که با استفاده از تجربیات، راهکارها و سخنرانی های اساتید این امر در جهان، در راستای کاهش آلاینده ها، بهبود وضعیت محیط زیست، اقدامات بنیادی و اساسی صورت گیرد.

سپس دکتر اصغری رییس دانشگاه ضمن خیر مقدم به مدعوین داخلی و خارجی همایش، نیاز اساسی جامعه را توجه ویژه به مباحث زیست محیطی عنوان نمود و این همایش را فرصتی دانست تا از ظرفیت ها و تواناییهای بین المللی و آخرین تجربیات در این زمینه استفاده شود.

در ادامه پروفسور مارک نیوهاوزن و جردی سونیر از کشور اسپانیا، در خصوص عوامل ژنتیکی، عوامل محیطی تاثیر گذار، روشهای پیمایش و سنجش عوامل محیطی، ابزارهای فن آوری نوین، ریسک فاکتورها و شرایط آلاینده ها به خصوص ریز گردها به طور مفصل سخنرانی نمودند.

شایان ذکر است در این سمینار،‌ محورهای متعدد دیگر از جمله: تازه‌های بهداشتی و پزشکی در زمینه آلاینده‌های هوا، یافته‌های جدید پروژه‌های بین‌المللی در مورد آلودگی هوا، راهکارهای ارتقای کیفیت هوا، ارتقای حمل و نقل و فضاهای سبز شهری مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در پایان نیز پانل پرسش و پاسخی با حضور مسئولین و اساتید برگزار شد.