همان گونه که می دانید رژیم غذایی چرب، احتمال مبتلا شدن به بیماری های قلبی و عروقی و سرطان را افزایش می دهد. سبزی ها و میوه ها دارای مواد مغذی بیشماری هستند که می توانند چربی خون و فشار خون که از جمله مهمترین عوامل بروز بیماری های قلبی عروقی هستند.
پتاسیم یکی از املاح معدنی مهم برای بدن است که فعالیت بسیاری از آنزیم های بدن به وجود آن وابسته است. کمبود پتاسیم در بدن می تواند زمینه ساز حملات قلبی باشد. مطالعات مختلفی اثرات مفید پتاسیم در کنترل فشارخون را نشان دادند. با مصرف روزانه سبزیجات و میوه ها به اندازه کافی می توان مقدار مناسبی پتاسیم وارد بدن کرد تا بتوان از اثرات مفید ان بر روی فشار خون بهره برد.
همچنین سبزیجات حاوی فولات می باشند فولات در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی مفید است. سبزیجاتی که دارای رنگ های سبز پررنگ هستند فولات بشتری دارند. همچنین سبزیجات با رنگ های بنفش و نارنجی دارای مقادیر خوبی از آنتی اکسیدان ها هستند بنابراین با مصرف روزانه انها می توان از بروز بیماری های قلبی عروقی و انواع سرطان ها پیشگیری کرد.