به طور کلی باید ماده ی غذایی مناسبی را برای میان وعده ی کودک انتخاب کنیم. این ماده باید ارزش غذایی کافی داشته باشد و رضایت کودک را تامین کند؛ از نظر بهداشتی ایمن باشد؛ و با بودجه ی اکثریت خانواده ها تناسب داشته باشد.
نکته ی حائز اهمیت دیگر آن است که غذای تهیه شده توسط مادر، نه تنها سالم تر است، بلکه انتقال دهنده ی مهر مادری نیز هست.
نان و پنیر و خیار، نان و پنیر و گردو، انجیرخشک، نخودچی، انواع مغزها)مثل گردو، بادام، فندق و غیره)، انواع میوه ها به خصوص سیب، سبزیجات مثل خیار، هویج، کرفس و کلم مواد مناسبی برای میان وعده در زنگ تفریح مدرسه و مهد کودک هستند. البته بایستی توجه شود بسته به میزان چاقی مصرف آجیل و مغزیجات در میان وعده ها بایستی تعدیل شود.