روغن های نباتی جامد به دلیل هیدروژنه شدن و داشتن چربی اشباع باعث گرفتگی عروق خونی و ایجاد بیماری های قلبی می شوند.
افرادی که روغن نباتی جامد مصرف می کنند نسبت به افرادی که بیشتر از روغن مایع استفاده می کنند در معرض خطر حمله قلبی و عروقی می باشند.
مقایسه روغن هاي نباتی مایع با روغن هاي حیوانی و نباتی جامد نشان می دهد که روغن هاي نباتی مایع با دارا بودن درصد پایینی از اسید چرب اشباع، مقادیر کافی از اسیدهاي چرب غیر اشباع و نداشتن کلسترول براي تغذیه مناسب ترند. روغن نباتی جامد حاوي مقادیر زیادي اسیدهاي چرب اشباع شده است که در درازمدت براي بدن زیان آور می باشد.
- روغن مایع به دلیل اینکه حاوي اسیدهاي چرب غیر اشباع فراوان و فاقد کلسترول است به روغن جامد ارجحیت دارد.
- روغن جامد هیدروژنه که حاوي اسیدهاي چرب اشباع و اسیدهاي چرب ترانس است خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را افزایش می دهد. بهتر است از روغن مایع براي مصارف پخت و پز و سالاد و از روغن مخصوص سرخ کردنی براي مصارف سرخ کردن استفاده کرد.
روغن مایع از روغن جامد بهتر و سالم تر است زیرا روغن مایع حاوی اسید های چرب غیر اشباع و سالم تر است. روغن جامد میزان کلسترول خون را بالاتر می برد بالا رفتن کلسترول امکان حملات قلبی را در افراد افزایش می دهد.
روغن های مایع اسید های چرب غیر اشباع هستند و روغن های جامد در پروسه تبدیل روغن مایع به جامد به اسیدهای چرب اشباع شده تبدیل شده اند و برای سلامت شخص مضر می باشند.
مصرف روغن های نباتی در بدن باعث رسوب کلسترول در دیواره رگ ها ، تنگی عروق قلب ، افزایش فشار خون و افزایش کلسترول بد خون و کاهش کلسترول خوب خون می گردد. در تهیه غذاهای رستوران ها اغلب از روغن های جامد نباتی استفاده می کنند که این مسئله می تواند منجر به بروز بیماری در افراد مصرف کننده باشد. یکی از دلایل بروز سستی و بی حالی و ضعف جسمانی در جوانان نتیجه مصرف همین روغن ها و مصرف غذاهای بیرون است به همین دلیل است که توصیه به مصرف غذاهای خانگی می شود.