انواع روغن زیتون شامل روغن زیتون طبیعی یا بکر ، روغن زیتون تصفیه شده و روغن زیتون مخلوط (خام و تصفیه شده) می باشد که از نظر ارزش تغذیه ای به ترتیب بکر، مخلوط و تصفیه شده اولویت بندی می شوند. روغن زیتون بکر به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان های طبیعی از قبیل ویتامینE، بتاکاروتن و نیز مقادیر بالای اسید اولئیک (امگا ۹ ) دارای ارزش تغذیه ای فراوانی بوده و باید در برنامه غذایی گنجانده شود.
روغن زیتون دارای فواید بسیاری است که از جمله این فواید می توان به بهبود التهاب رماتیسم مفصلی، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، پیشگیری از سکته و بروز انواع سرطان ها به خصوص پستان و پروستات، بهبود چربی خون و فشار خون اشاره کرد.