- با مصرف زیاد قند وشکر، مواد قندی وشیرین خطر ابتلا به بیماری های قلبی – عروقی افزایش می یابد.
- مصرف بیش از حد قند و شکر و به طور کلی مواد قندی و شیرین باعث افزایش فشارخون و اضافه وزن می شود که هر دو از عوامل ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی هستند.
- مطالعات انجام شده نشان داده است خطر ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی که در افرادی که ۲۰ درصد انرژی روزانه خود را از قند وشکر تامین می کنند در مقایسه با گروهی که کمتر از ۱۰ درصد انرژی روزانه خود را از قند و شکر تامین کرده اند، ۳۸ درصد بیشتر است. نتيجه اين كه افرادي كه ۲۱ درصد و يا بيشتر از كالري روزانه خود را از موادقندي و شيرين تأمين ميكنند خطر مرگ از بيماري هاي قلبي- عروقي ۲ برابر بيشتر است.
- مطالعات متعدد نشان داده است که اثرات مصرف زیاد قند و شكر موجب كاهش كلسترول خوب (HDL-C) ميشود و در صورتيكه بيشتر از ۲۰ درصد انرژي روزانه از قند و شكر تأمين شود موجب بالارفتن تري گليسريد خون نیز ميشود.
- تحقیقات نشان داده است که مصرف منظم نوشیدنی های شیرین به میزان ۷ وعده یا بیشتر در هفته نیز با افزایش خطر بیماری قلبی - عروقی همراه است. پیشگیری از بیماری های قلبی - عروقی از ۲ سالگی باید آغاز شود پس محدودیت مصرف قند و شکر، مواد قندی و شیرین در همه دوران های زندگی ضروری است.