محدود کردن غذاهای دریافتی به سبزیجات در قالب رژیم گیاهخواری تاثیر نامطلوبی بر سلامت دارد. با حذف سایر گروه های غذایی انرژی مورد نیاز بدن شما برای انجام فعالیت های روزانه تامین نخواهد شد همچنین ممکن است کمبود سایر مواد مغذی هم ایجاد شود. اگرچه سبزیجات منبع خوب فیبر و کربوهیدرات هستند ولی بسیاری از مواد مغذی، چربی و پروتئین را ندارند. چربی ها برای عملکرد طبیعی مغز لازمند. مقدار مجاز و توصیه شده چربی بین ۳۰-۲۵% است. همچنین توصیه می شود ۱۸-۱۵% کالری دریافتی از پروتئین ها تامین گردد. حبوبات، نخود و سویا منبع خوب پروتئین و آجیل ها، آووکادو و روغن زیتون منبع خوب چربی هستند. البته این بدان معنی نیست که شما مجاز هستید هر مقدار چربی در رژیم روزانه خود استفاده کنید. توصیه می شود برای تنظیم دقیق یک رژیم غذایی اصولی از متخصص تغذیه کمک بگیرید.
کمبودهای غذایی خاصی در بین گیاهخواران متداول است از جمله کمبود پروتئین، اسیدهای چرب امگا ۳، کلسیم، ویتامین دی، کا، ب ۱۲، آهن، ید و روی. از طرفی، رژیم غذایی حاوی آهن و ب۱۲ کم می تواند باعث ایجاد کم خونی شود. افرادی که گیاه خوار نیستند، معمولاً این مواد مغذی را از منابع حیوانی دریافت میکنند. بنابراین توصیه می شود برای جلوگیری از کمبود مواد مغذی ذکر شده، از حبوبات و سویا برای دریافت پروتئین، ید و روی، استفاده کنید. همچنین تخم مرغ و محصولات لبنی را برای پروتئین بیشتر، ویتامین دی، ب ۱۲، کلسیم و روی، انتخاب و مصرف کنید. سبزیجات دارای برگ پهن و سبز هم سرشار از کلسیم، آهن و ید هستند. آجیلها، دانهها، و تخم مرغ هم حاوی امگا ۳ هستند.
همچنین خوب است بدانید که برای داشتن یک رژیم غذایی سالم لازم است از تمام گروه های غذایی مثل میوه ها، آجیل (البته به مقدار کم، چون مقادیر مازاد می تواند باعث اضافه وزن شود)، حبوبات و غلات کامل در کنار سبزیجات استفاده کنید.