علائم فساد انواع گوشت
گوشت بهترين منبع پروتئيني براي انسان بوده ولي در عين حال سريع فاسد مي شود . گوشت اگر فاسد وآلوده باشد و نظارت بهداشتي و دقت لازم بر روي آن صورت نگيرد مي تواند انواع و اقسام بيماريها را به انسان منتقل نمايد . مانند سل ، سياه زخم ، طاعون گاوي ، گرم كدو و .....
فرق بين گوشت قرمز سالم و ناسالم :
- گوشت سالم رنگ قرمز طبيعي با درخشندگي خاصي دارد ، در حالي كه رنگ گوشت ناسالم تيره و سطح آن لزج و چسبنده است.
- .گوشت سالم سفتي مخصوص و قابليت برگشت پذير و بوي مطبوعي دارد ،در صورتيكه گوشت ناسالم شل بوده و داراي بوي نا مطبوعي است.
- بیشتر از ۷۵% گوشت دام کم سن و سال آب است.
- وجود دانه های سفید رنگی شبیه دانه های برنج در گوشت که نوعی کیست هستند، تولید سمی به نام سارکوسیستین می کند که احتمال دارد در اثر چرخ کردن گوشت وارد بدن انسان شده و در زنان باردار باعث سقط جنین شود.
- مرغ تازه و سالم داراي بوي طبيعي ولي مرغ مانده و فاسد بوي زننده دارد .
- مرغ تازه سالم ، درخشنده و مرطوب و داراي رنگ شفاف است در صورتيكه مرغ مانده و ناسالم داراي گوشت شل و رنگ آن تيره و متمايل به سبز است .
- اگر حدود ۲ گرم از گوشت مرغ را کنده و درآب بجوشانید و بوی نامطبوعی از آن متصاعد شود ناشی از داروها وآنتی بیوتیکهای تجمع یافته در چربیهاست.
- مرغ بیشتر از ۱.۸۰۰ کیلوگرم دارای چربیهای بالاست که محل ذخیره داروها و آنتی بیوتیکهاست، و مرغ کمتر از ۱ کیلوگرم هم بعلت نابالغ بودن نباید استفاده شود.
فرق بين ماهي سالم با ماهي كهنه و فاسد :
- سطح بدنه ماهي سالم و تازه ، لزج و براق است در حالي كه سطح بدن ماهي كهنه كدر و خشك است .
- فلس هاي (پولك ) بدن ماهي تازه ، براق است و به راحتي كنده نمي شود ولي در ماهي كهنه فلس ها به راحتي از بدن ماهي جدا مي شود .
- چشم ماهي سالم و تازه ، درخشان ، شفاف ، روشن و برجسته است ولي در ماهي كهنه و ناسالم ، چشم ها شفافيت ندارد و فرو رفته ، تيره و كدر است.
- اگر با انگشت ، بدن ماهي تازه را فشار دهيد گردي آن زودي از بين مي رود ولي اگر ماهي كهنه باشد گودي روي بدن ماهي مدتي باقي مي ماند .
- آبشش هاي ماهي سالم و تازه به رنگ قرمز روشن است در حالي در ماهي ناسالم به رنگ قهوهاي تيره رنگ است .
- چنانچه ماهي را به حالت افقي نگهداريم اگر تازه باشد به همان حالت باقي مي ماند ولي در ماهي كهنه از دو طرف خم مي شود.
مشخصات كالباس ، سوسيس و نحوه تشخيص فساد در آنها :
- براي تشخيص فساد در كالباس ، كارد يا چاقوي تميزي را به مدت ۵ دقيقه در آب جوش فرو برده و سپس آنرا با حوله يا پارچه تميز خشك كرده و بلافاصله در كالباس يا سوسيس مورد نظر فروبرده و پس از چند لحظه كارد را بيرون بياوريد، استثشمام كنيد در صورت فاسد بودن بوي گنديدگي شديد اًاحساس مي شود .
- مزه كالباس و سوسيس سالم ، مطبوع و خوش آيند است ولی طعم ترش ، دليل برفساد آن بوده و نبايد مصرف كرد .