رفتن به محتوای اصلی
x

کره حیوانی و مارگارین

oil2

مارگارین نوعی کره است که از روغن گیاهی به دست می اید. مارگارین خواص ظاهری و فیزیکی مشابه با کره حیوانی دارد، ولی پایه اصلی آن شیر نیست. این محصول اغلب از انواع روغن های نباتی به همراه برخی افزودنی ها تهیه می شود.

مارگارین از نظر تولید میزان انرژی هیچ تفاوتی با کره حیوانی ندارد. تنها تفاوت این دو محصول در نوع چربی گیاهی و حیوانی آنهاست. هر دو نوع چربی در هر گرم حاوی ۹ کالری انرژی هستند.

به دلیل آن که اسیدهای چرب غیراشباع روغن های گیاهی طی فرآیند های حرارتی و هیدروژنه به چربی های اشباع و ترانس تبدیل و از فرم طبیعی خود خارج می شوند، بر میزان چربی اشباع ترانس محصول تولیدی افزوده شده و مصرف زیاد آن می تواند موجب افزایش کلسترول بد خون شود و برای بیماران قلبی ـ عروقی، کبدی و مبتلایان چربی خون بالا مضر باشد.

مصرف طولانی مدت اسیدهای چرب ترانس می تواند با تضعیف سیستم ایمنی بدن، التهاب و واکنش های آلرژیک را در مصرف کننده ایجاد کند. هر کره حیوانی و کره گیاهی هر دو می توانند در صورت مصرف زیاد در ایجاد اضافه وزن و چاقی نقش داشته باشد.
 بهتر است از روغن های مایع مانند زیتون، هسته انگور ، کلزا یا ذرت در پخت غذا بجای کره و روغن نباتی استفاده کنید اما نکته مهم این است چون این روغن ها دارای مقادیر متفاوتی از چربیهای ضروری هستند باید در مصرف آنها هم تنوع را رعایت کنید.