به طور کلی قندها گروهی از مواد انرژي زا هستند که هر گرم آن ها ۴ کیلوکالري انرژي تولید می کند و مانند چربی ها در صورتی که بیش از میزان مورد نیاز مصرف شوند باعث بیماری زایی، می شوند.
با توجه به مضرات مصرف مازاد مواد قندي در سلامت توصیه می شود کمتر از ۱۰% از انرژي روزانه از قندهاي ساده تامین شود به عنوان مثال شخصی که روزانه ۲۰۰۰ کالري انرژي دریافت می کند می تواند کمتر از ۲۰۰ کالري آن را (حدود ۵۰ گرم) از قند و شکر دریافت کند.
برای پیشگیری از اضافه وزن وچاقی، کل قند و شکر مصرفی در برنامه غذایی روزانه باید کمتر از ۶ قاشق چایخوری باشد. این مقدار شامل قند پنهان در مواد خوراکی مثل عسل، مربا، بستنی، نوشابه و آب میوه، شیرینی و شکلات هم می شود.
اگر هر روز یک قوطی نوشابه ۳۰۰ میلی لیتری به مدت یک سال مصرف شود، منجر به افزایش وزن حدود ۷ کیلوگرم در سال می شود.