طی30 سال اخیر تحولات اجتماعی و تغییر فرهنگ غذایی ایران و بسیاری از كشورهای منطقه، وضع سلامت مردم را دستخوش دگرگونی كرده است. تغییر سنت های گذشته و ایجاد شیوه های جدید موجب تغییر در الگوی مصرف از جمله افزایش مصرف چربی های اشباع و كاهش مصرف میوه و سبزی گردیده و افزایش شیوع بیماری های غیر واگیر نظیر بیماریهای قلبی – عروقی، سرطان، دیابت را سبب شده است. طبق بررسی سیمای مرگ در ایران، 38 درصد از كل مرگ ها و 23.6 درصد سالهای از دست رفته عمر ناشی از بیماریهای قلبی عروقی است. مصرف بی رویه انواع چربی و روغن، عامل خطر بسیاری از بیماری ها محسوب می شود اما رعایت تنوع و تعادل غذایی، جایگزین نمودن روغن مایع به جای جامد و رعایت تعادل در مصرف و فعالیت بدنی منظم و مناسب میتواند این خطر را کاهش دهد.
گروه های زیر، مربوط به مطالب آموزشی در زمینه مصرف روغن ها و چربی ها است: