كودكان دارای اضافه وزن عموما در طول روز سهم بیشتری از كالری مورد نیازشان را از ساعت ۴ بعدازظهر به بعد دریافت میكنند. علاوه بر آن كه طی ساعات انتهایی روز،استفاده از تنقلات ناسالم بیشتر در این کودکان بیشتر است، خوردن این تنقلات در مقابل تلویزیون و عدم فعالیت بدنی سرعت افزایش وزن را بیشتر میکند.
برای پیشگیری از چاقی كودكان، علاوه بر توجه به میزان كالری دریافتی، توجه به رفتار و عادات غذایی و نیز فعالیت بدنی در طول روز ضروری است.
توصیه اساسی آن است كه والدین به كودكان خود كمك كنند تا عادات سالم را بیاموزند و بیشتر از میوهها، سبزیها و غلات سبوسدار كه كالری كمتر اما مواد مغذی بالایی دارند و کمتر از انواع و اقسام خوردنی های شکم پرکن و بی خاصیت مانند انواع نوشیدنی های گازدار، چیپس، شکلات ها و آب نبات ها استفاده كنند. این خوردنی های مضر سرشار از چربی، نمک، قند و کالری هستند و متأسفانه بسیاری از کودکان به مصرف بیش از حد این خوردنی های مضر عادت کرده اند.
علاوه بر این تنظیم زمان مصرف وعدههای اصلی غذایی و میانوعدهها نیز در کنترل وزن موثر است.
در مدارس به مسأله ی ورزش آن چنانکه باید اهمیت داده نمیشود و به جای آن، اغذیه ی فاقد مواد مغذی عرضه میشود به این جهت بسیاری از کودکان به علت مصرف این تنقلات و ورزش نکردن چاق تر میشوند. استفاده از کامپیوتر، تلویزیون، بازی های ویدیویی و تبلت تحرک را از کودک می گیرند. گفته شده است که کودکان امروزی نسبت به کودکان نسل گذشته کمتر ورزش می کنند و کمتر به بازی های بیرون از منزل می پردازند.
در شرایط امروزی بسیاری از کودکان مدت زمان زیادی را به بازی های رایانه ایی می پردازند و آنچه که خطرناکتر است این است که امروزه گفته میشود باید رد پای بیماریهای قلبی عروقی در بزرگسالان را در اوایل کودکی جستجوکرد. پزشکان متوجه شدند که می توان رسوبات چربی را در بعضی رگهای کودکان و نوجوانان چاق و بدون فعالیت بدنی مشاهده کرد. کودکان چاق، زودتر به بیماری های مختلف دچار میشوند. این کودکان، اعتماد به نفس کمتری دارند و نسبت به همسالان خود بیشتر دچار افسردگی شده و توسط گروه همسالان طرد میشوند.
بهترین راه حفظ تندرستی کودکان آن است که پدر و مادر هرچه زودتر مشکل افزایش وزن کودک را کنترل کنند. وقتی در حین رشد، کودک چاق میشود، در دوره ی بزرگسالی، احتمال چاق بودنش دو برابر میگردد.