- مصرف مواد غذایی پروتئینی باعث افزایش احساس سیری در فرد میشود. برخی از کودکان سنین مدرسه از خوردن گوشت امتناع می ورزند در حالی که مصرف گوشت به عنوان منبع عمده پروتئین با کیفیت خوب، آهن و روی حائز اهمیت است.
- مصرف گروه شیر و لبنیات در این سنین برای رشد و استحکام دندان و استخوانها ضروری است. می توان در میان وعده ها از شیر استفاده کرد تا هم جلوی پرخوری و اشتهای کودک گرفته شود و هم اینکه از نظر کلسیم دریافت خوبی داشته باشد.
- مصرف سبزی ها: معمولاً کودکان در این سنین تمایلی به مصرف سبزی های تازه همراه با غذا ندارند. بهتر است والدین سبزیجات خام مثل هویج، گوجه فرنگی، کاهو، گل کلم و سبزیجات پخته مثل چغندر پخته ( لبو )، لوبیا سبز، کدو حلوایی را به عنوان میان وعده مثلاً در هنگام تماشای تلویزیون به کودکان بدهند.
- کاهش و یا حذف مصرف شکلات و شیرینی و تنقلات غذایی کم ارزش : مصرف بی رویه شکلات و شیرینی و تنقلات غذایی کم ارزش موجب اختلال رشد و افزایش وزن خواهد شد. والدین بایستی حداقل، در منزل از نگهداشتن شکلات و شیرینی خودداری کنند و به این ترتیب، دسترسی دائمی آنها را به این نوع مواد کاهش دهند. از دادن شکلات و شیرینی به عنوان جایزه به کودکان خودداری کنند و با تنظیم یک برنامه منظم، تعداد شکلات و شیرینی که دانش آموز در طول روز مصرف میکند را کنترل نمایند.