رفتن به محتوای اصلی
x

توصیه های تغذیه ای برای کودکان و نوجوانان ۱۸-۶ سال

rec2

  • به موازات تغییرات رفتاری در این گروه سنی که به صورت غیر وابسته شده نوجوانان به خانواده است، استقلال در انتخاب و خرید غذا نیز در این سن افزایش می یابد. نوجوانان به نوشیدنی های شیرین، سیب زمینی سرخ کرده، پیتزا و غذاهای آماده مثل همبرگر و انواع ساندویچ گرایش پیدا می کنند و در عوض مصرف میوه ها، سبزی و محصولات لبنی، غلات، گوشت کم چربی و ماهی در آنان کاهش می یابد. این تغییرات درالگوی غذای نوجوان باعث مصرف بیش از حد چربی اشباع شده و اسید های چرب ترانس می‌گردد. به علاوه استفاده از مواد قندی در کنار مصرف ناکافی کلسیم، آهن، روی، پتاسیم، ویتامین های آو د و اسید فولیک مشکل را چند برابر می‌کند.
  • به طور کلی توصیه های غذایی برای کودکان و نوجوانان عبارت است از: رژیم سرشار از میوه و سبزی،غلات،فراورده های لبنی،حبوبات،ماهی،گوشت کم چربی و مصرف انواع مختلف ماهی دست کم دو بار در هفته.
  • لازم به ذکر است که والدین نقش بسیار مهمی در تنظیم نوع و میزان غذای مصرفی کودکان دارند و شیوه زندگی آنان الگویی برای فرزندان می‌شود، در این رابطه مادران نقش مهم تری را ایفا می کنند. به علاوه وقتی اعضای خانواده بیشتر وقتشان را به تماشای تلویزیون و فعالیت های نشسته بگذرانند، کودکان و نوجوانان هم از این الگو و شیوه زندگی بدون فعالیت پیروی خواهند کرد.