وقتی حفره های میان شبکه های (لایه داخلی) استخوانی به علت تخریب بافت، بزرگ می شوند، به آن پوکی استخوان میگویند. در اثرچنین تغییری، استخوان ضعیف شده وبا کوچکترین ضربه ای دچار شکستگی می شود. ازدست رفتن تراکم استخوانها بطور خاموش و بی سر و صدا اتفاق می افتد و اغلب اوقات هیچ علامتی تا زمان رخداد نشکستگی وجود ندارد.
پوکی استخوان یک بیماری خطرناک است، زیرا در طول حضور آن، بیمار هیچ علامت ویژه ای نداشته و زمانی شخص مبتلا متوجه آن می شودکه بیماری کاملا پیشرفت کرده است. این اختلال باعث می شود بافت اصلی استخوان که ماده اساسی آن را کلسیم تشکیل می دهد ،به تدریج تحلیل رفته و استخوان کاملا تهی و پوک شود و درنتیجه با کوچکترین ضربه یا صدمه ای بشکند. مصرف لبنیات به تنهایی نمی تواند از بروز پوکی استخوان پیشگیری کند. عوامل متعددی در بروز این بیماری نقش دارد و به همین دلیل باید به نکات مختلفی در این زمینه توجه داشت. یکی از این موارد کاهش مصرف نمک است. مصرف زیاد نمک، احتمال ابتلا به پوکی استخوان را افزایش می دهد. دريافت زياد نمك و سديم سبب كاهش بازجذب كلسيم از كليه شده و دفع اداراي آن را افزايش ميدهد كه خود عامل مهمي در كاهش تراكم استخواني و پوكي استخوان است. درصدی از نمک مصرفی روزانه، نمک پنهان است که در درون مواد غذایی گوناگون وجود دارد و همیشه مصرف بالای نمک به معنای اضافه کردن نمک به غذاها و شور کردن انها نیست. انواع گوشتهای فرآوری شده مانند همبرگر، کالباس، گوشت و ماهی نمک سود شده و همچنین خیار شور، پنیرهای محلی،خشکبار بوداده نمک بالایی دارند. برای کاهش مصرف نمک روزانه می توان بجای نمک از ادویهها، سبزیجات معطر، سیر و لیمو استفاده شود. همچنین بایستی مصرف غذاهاي شور مثل آجيل شور، چيپس، پفك، انواع شوریجات، ماهي دودي، سوسيس و كالباس و سایر فراورده های گوشتی و انواع کنسرو ها را كاهش دهيد.