رفتن به محتوای اصلی
x

اثرات ناخوشایند مصرف بیش از حد قند و شکر بر سلامت‌ انسان

sugar9

شکر ماده کریستالی سفید رنگی است که اغلب از نیشکر یا چغندرقند بدست می آید. قند موجود در نیشکر و چغندرقند بعد از جداسازی تمام املاح،ویتامینها،پروتئین،آنزیم و سایر مواد مغذی مفید،درکارخانه تصفیه شده و به ساکاروز خالص تبدیل می شود.

مصرف بیش از حد قند و شکر برای سلامتی بدن بسیار مضر است، زیرا در مقادیر زیاد به عنوان یک ماده سمی برای بدن محسوب می شود که در طولانی مدت، عوارض خود را نشان می دهد.

بعضی از عوارض مصرف بیش از حد شکر به صورت زیر است:

۱-افزایش وزن بدن: مصرف بیش از حد شکر منجر به افزایش وزن می شود. مصرف شکر بیش از حد کالری مورد نیاز فرد تبدیل به تری گلیسیرید می شود و در بدن تجمع می یابد. مصرف بیش از حد نوشابه ها و آبمیوه های صنعتی اثرات مضری بر سلامت فرد و افزایش وزن بدن او دارد.

۲-پوسیدگی دندانها و پوکی استخوان: افرادی که مواد قندی و نوشابه به مقدار زیادی مصرف می کنند خوردگی استخوان و شکنندگی استخوان در انها بیشتر اتفاق می افتد.

۳- ایجاد دیابت: مصرف شکر منجر به افزایش قند خون می شود و در صورت مصرف مداوم مقادیر زیادی شکر در طول روز ریسک بروز دیابت به خصوص دیابت نوع ۲ افزایش می یابد.

۴-ایجاد بیمارهای قلبی،تصلب شرائین،بیماریهای روحی،افسردگی،پیری،فشارخون بالا و سرطان:

افزایش مصرف قند و شکر منجر به افزایش قند خون و در نهایت افزایش سطوح انسولین خون می شود. انسولین هورمونی است که توسط پانکراس در پاسخ به افزایش قند خون تولید و ترشح می شود. افزایش مداوم و طولانی مدت سطوح انسولین در خون با افزایش خطر بروز بعضی از سرطان ها، بیماری قلبی عروقی، سندروم تخمدان پلی کیستیک و اکنه مرتبط می باشد. کاهش مصرف شکر منجر به کاهش سطوح انسولین و در نهایت کاهش پیشرفت بیماری های مزمن می شود.

۵-کاهش سیستم ایمنی: سیستم ایمنی بدن به عنوان مهمترین عامل محافظتی بدن در مقابل عفونت ها می باشد. مصرف مقادیر زیاد شکر منجر به کاهش توانایی سیستم ایمنی بدن در مقابله با ویروس ها، باکتری ها و انگل ها می شود. مصرف شکر در تمامی وعده های غذایی منجر به کاهش عملکرد و ظرفیت دستگاه ایمنی به میزان پنجاه درصد می شود.

۶- باعث عدم تعادل هورمونی بدن وآسیب به غدد داخلی بدن مثل غدد فوق کلیوی و لوزالمعده می شود که میزان قند خون را تا حدود زیادی تحت تأثیرقرار می دهد. شکر سبب ترشح بیش از اندازه هورمون آدرنالین در بدن می شود و منجر به ایجاد احساس اضطراب بیش از اندازه، آشفتگی و بدخلقی می شود.

۷- اختلال در چربی های خون: مصرف شکر به مقدار زیاد منجر به کاهش چربی مفید خون (HDL-C) و افزایش تری گلیسیرید می شود.